Mellow - Whitesp-ce

A Favourite Hangout at the Centre of an Upscale Bangkok Neighbourhood

Three Thai Boston University grads partnered to create their passion project. With fond memories of charming Boston bars in19th century building, they asked our designers evoke a bit of New England for their laid back eatery– Mellow.

Our Architects and Interior Designer’s capabilities were brought together, with a scope including the building enclosure.

Whitespace_Mellow_02
Whitespace_Mellow_04
Whitespace_Mellow_07
Whitespace_Mellow_15
Whitespace_Mellow_49

A two-story red-brick wall dominates the lower and upper floor interiors–furnished with an eclectic collection of wood and leather furnishings.

Whitespace_Mellow_23
Rectangle 533
Whitespace_Mellow_71
Whitespace_Mellow_28

The wood timbered ceiling is reminiscent of the 19th Century Mill Architecture of New England and creating a cosy environment to linger.

Whitespace_Mellow_27
Whitespace_Mellow_33
Whitespace_Mellow_41
Whitespace_Mellow_42
Whitespace_Mellow_44

A Favourite Hangout at the Centre of an Upscale Bangkok Neighbourhood

Three Thai Boston University grads partnered to create their passion project. With fond memories of charming Boston 18th & 19th-century red-brick architecture of their favourite hang-outs– they asked our designers evoke a bit of New England for their laid back eatery– Mellow.

Our clients were surprised to learn that our founder, the architect David Mayer, is from Boston– and knew every street and venue the clients mentioned as inspiration. Says Mayer, ’The cool thing about a place like Boston is that centuries-old buildings are constantly repurposed making for a great juxtaposition of new and old.”

Although it is located in the centre of one of the hottest areas for upscale nightlife in Bangkok, the existing two-storey building was without character. So our architectural team decided to strip it down to its concrete structure and create a new façade and interiors. The large, steel-framed divided lite windows reference New England mill buildings. The two-story back wall is clad in weathered red brick. The upper floor dining room has a ceiling composed of wood beams and decking– recreating the appearance of mill architecture.

With floors of exposed concrete and exposed electrical conduit– the overall ambience is that of an artists loft. What that in mind- the large brick wall has a regularly changing art exhibition, transforming the environment to keep the interest of Mellow’s loyal following of repeat customers. Furnishings are comfortable with a heavy, indestructible feel– with purposely mismatched designs except for their natural oakwood and leather finishing.

Opened in 2010- Mellow has become a landmark, like much Bostonian architecture, that only gets better with age.

CLIENT

Mellow Restaurant

INDUSTRY

Food & Drink, Restaurant

LOCATION

Bangkok

TYPE OF SERVICE

Interior Design, Food & Drink

STUDIO

Studio 1

ASSOCIATE

Mr. Phanupol Bawornwiwut

Scroll to Top