ToB1 Hair Salon - Whitesp-ce

A Green Salon Collaboration With Schwarzkopf

Creating a salon as a platform for Schwarzkopf’s line of environmentally friendly products.

_MG_8644
_MG_8642

“An eco-friendly salon was the driver of the interiors– from the use of reclaimed wood floors to ceilings designed to reflect daylight from the storefront to reduce energy consumption .”

_MG_8574
Rectangle 582
Path 29
_MG_8621

A Green Salon Collaboration With Schwarzkopf

With a new collection of green hair products, Schwarzkopf wanted to create a showcase salon with sustain-ability as its design principal.

Relishing the opportunity, Whitespace designers sought to transform the challenge into design opportunities. Working closely with Inverse Lighting designers, we devised an exciting ceiling that helped reflect the daylight from the mall atrium deep into the space, reducing electrical use during the daytime. The zig-zag ceiling also served to reduce the volume of the space, minimising the air-conditioning requirements. Rather than providing general illumination throughout the space, we created custom lighting at each chair, further reducing the electrical consumption.

Our materials choices also encompassed sustainability, highlighted by reclaimed teak flooring. We avoided plastics and synthetic materials, instead of using metals and glass which are easily recycled. The overall appearance of the salon is clean and modern- while remaining warm and inviting. Large scale Schwarzkopf photography is presented like artwork, drawing the eye to the rear of the salon– the location of the spa-like shampoo area.

Our design has proven to be timeless– completed in 2011, it is still in operation today with only minor modifications.

CLIENT

ToB1 Hair Station

INDUSTRY

Health & Beauty, Salon

LOCATION

CentralWorld, Bangkok

TYPE OF SERVICE

Interior Design, Retail & Interior

STUDIO

Bangkok

ASSOCIATE

Mr. Phanupol Bawornwiwut

Scroll to Top